Estimation Poker er et udmærket værktøj at få estimeret både størrelsen af arbejdet ved en given opgave eller løsning, værdien af en given løsning, og ikke mindst få folk til at diskutere de forskellige løsninger og nå til en rimelig fælles forståelse.

Vi er klar med en ny udgave af det populære værktøj i en version 2.0.

I denne udgaver er der lidt flere kort, så sættet også kan bruges til at estimere værdi. Ideen baserer sig på marketing guru professor Kano’s kategorisering af features eller kvaliteter i et produkt eller en løsning, man kan læse mere her… eller her…. Kano skelner imellem de følgende typer egenskaber

Too Small. Denne feature er simpelthen for lille for en bruger eller kunde at tillægge den selvstændig værdi. Den har kun værdi i en større sammenhæng, som en enkelt legoklods der kun har værdi for brugeren sammen med resten af sættet.

Reverse. Denne feature er simpelthen irriterende for brugeren, og bør naturligvis undgås. Store omkostninger i produktudvikling ses ofte på ting, der reelt har en negativ effekt på brugerne.

Exciter. Denne feature får brugeren til at sige “Wow, kan man også det!”, altså noget han ikke ville forvente eller måske slet ikke kunne formulere.
 

Must Have. Brugeren vil ikke kunne acceptere produktet uden denne feature, som et hotelværelse uden seng. Det er vigtigt at få opdaget Must Have features, da brugeren ofte ikke selv udtaler dem, de forventer, at enhver ved, at de har brug for det.

Tallene i Estimation Poker bruges så på de to sidste kategorier i Kano’s univers: Indifferent og Satisfier. “0” anvendes til at signalere “indifference”, brugeren en ligeglad “whatever”. Resten af tallene bruges til at udtrykke hvor stor tilfredshed brugeren mener at opleve ved en given feature. Måske er han dobbelt så tilfreds med at få gratis parkering end med at få gratis morgenmad under hotelbesøget.

Værdien på en Satisfier kan brugeren kvantisere, Must Have skal bare være der, og Exciter er nyt og spændende men svært at sammenligne med andre ting.

Sættet kan købes på vores web-shop. Prisen er DKK 49,50 incl. moms for et sæt med kort til fire spillere, plus forsendelse.

Gå til web-shoppen her…