Hvordan man IKKE indfører Scrum! – Kapitel 3

Konstante afbrydelser

Som den tredje måde at sørge for at en indførelse af Scrum mislykkes har vi så: Konstante afbrydelser. Der er dem, der vil sige, at det er den mest udbredte af alle grunde til at Scrum implementering mislykkes. Hvad mener vi med “afbrydelser”.

Continue reading

Posted in Ikke kategoriseret | Leave a comment

Årsag og virkning

“What is the point? We assume that every time we do anything we know what the consequences will be, i.e., more or less what we intend them to be. This is not only not always correct. It is wildly, crazily, stupidly, cross-eyed-blithering-insectly wrong!”
— Douglas Adams (The Ultimate Hitchhiker’s Guide)

Posted in Citater | Leave a comment

Et møde med Dave Snowden

Idag fredag d. 10 juni mødte jeg Dave Snowden i København. Dave er en af hovedmændene bag Cynefin frameworket, der især lærer os hvordan vi forholder os i situationer, der hørere hjemme i det komplekse domæne.

Continue reading

Posted in Cynefin | Leave a comment

Hvordan man IKKE indfører Scrum! – Kapitel 2

Spred frygt, usikkerhed og tvivl!

Tæt efter nummer et på listen over effektive måder at afspore indførelse af Scrum på finder vi en gammel klassiker: Den går ud på at sprede frygt, usikkerhed og tvivl. På engelsk kalder man dette princip FUD (Fear, Uncertainty and Doubt), og spredningen af den slags er en klassiker blandt store IT leverandører.
Continue reading

Posted in Ledelse generelt | Leave a comment

WorldBlu video

WorldBlu arbejder for ledelse præget af åbenhed og respekt, hvor den enkelte har en stemme og har frihed. Se et videoklip fra JP TV:

Posted in Ledelse generelt | Leave a comment